Az esetek többségében a rosszul megépített csatornarendszer a hibás pl.: nem megfelelő dimenziójú csőválasztás vagy épp nem elegendő mértékű esés illetve túl hosszan történő elhúzás. Ám ezek mellett számos további ok is létezik. Sokszor mi is követünk el hibákat azzal, hogyha az ételektől illetve a különféle zsíros háztartási hulladékoktól a lefolyón keresztül akarunk megszabadulni.


A lefolyó gyorsan el fog zsírosodni ezek által, amit még nagyobb mennyiségű mosogatószerek illetve tisztítószerek is befolyásolják. A különféle tisztítószerek foszfáttartalma a zsírral egy kemény eleggyé alakul és rövid időn belül a teljes szakasz el fog dugulni. Ezek az elzsírosodási problémák főleg a konyhai mosogatóknál fordulnak elő, amiket már házi praktikával nem lehet orvosolni, mivel ezeket általában már csak gépekkel tudják megjavítani.

A reklámokból már jól ismerheti mindenki a tisztítószereket, ám ezek nem mindig érik el azt az eredményt, amit mi szeretnénk. Általában ezek a vegyszerek csak megelőzésre illetve karbantartásra alkalmazhatóak csak, ha már megvan a baj, nem fognak erős hatást kiváltani. Ezek ára nincs mindig arányban a hatással, és tartós megoldásként sem szolgálnak a különféle dugulásokra. Emellett sósavtartalmuk miatt még a gumitömítéseket illetve a krómozott felületeket is károsíthatják. Ha már megtörtént a baj, akkor inkább bízzák magukat személyünkben szakemberekre és 60 napos garanciát is vállalunk az elvégzett munkánkra!