A logisztika Magyarországon a rendszerváltás után kezdett igazán érvényesülni, némi elmaradottság még ezen a téren is tapasztalható, ám a hazai logisztikai cégek, illetve a saját logisztikai managementtel rendelkező vállalatok is nagyobb hangsúlyt szentelnek már ezeknek a folyamatoknak. Az üzleti életben a logisztika feladata, hogy bizonyos források, alapanyagok - melyek lehetnek energiahordozók, eszközök, tárgyak, élőlények, személyek, de akár információk is - megtervezze annak áramlását, szállítását, s mindezek irányítását, illetve ellenőrzését. Ehhez kell megteremtenie a szükséges erőforrásait a logisztikának, hogy e folyamatokat minél eredményesebben, gyorsabban és egyben hatékonyabban véghezvigye.


Egy vállalkozásban nagyarányú a logisztikai feladatok ellátására illetve biztosítására irányuló költségek, ezért az egyik feladat a kiadások csökkentése, méghozzá olyan módon, hogy minél kisebb költség jusson egy áru egységre. A nyersanyagok ára már igen magasak lette, illetve a hitelfelvétel kamatai és a hitel kockázata is ingataggá teheti a vállalkozást.

Nagyon fontos, hogy a raktári helyet a lehető legeredményesebben használjuk ki, hiszen ezzel rengeteget lehet spórolni. Érdemes az árucsoportokat felmérni illetve már a raktári polcrendszereket ennek megfelelően kialakítani. Akár a gazdaságot, akár a kereskedelmet is vesszük alapul kijelenthető, hogy napjainkban bármikor bármi bekövetkezhet. Így tehát nagyon fontos, hogy a logisztikai szolgáltató fel legyen készülve a lehető leggazdaságosabb tárolásra. Az egész folyamatban, tehát ami a leglényegesebb az, hogy a minőségi polcrendszer és polc olcsón legyenek kialakítva, ám emellett meg tudja tartani mobilitását is. Ma már minden termékre külön léteznek raktári megoldások, amiben fontos szerepet játszik a teherbírás, a mobilitás illetve a gördíthetőség egyaránt. Az ilyen magas követelményeknek is eleget tévő polcrendszerek minden részén megoldást tudnak nyújtani, lehet szó akár szállítmányozó üzletről, raktározó társaságról vagy akár egy kisebb belvárosi üzletről. Az áru praktikus tárolása garantált siker a háttérben és a bolti kereskedelemben egyaránt.

Ne feledje, ha raktártechnika, akkor Interregal